Onze klantenservice is nu geopend. Bel ons via 075 - 655 43 62. Inloggen

Maak het vindbaar

J. van Aalten, P. Becker, M. van der Linden, E. Sieverts

Dit boek heeft nog geen recensies ontvangen.

Beschrijving:

Het beheer van grote hoeveelheden documenten vormt een steeds grotere uitdaging voor organisaties. Of het nu gaat om bestaande of nieuwe informatiesystemen, lokaal of in de cloud, informatiemanagers stellen zich de vraag welke mogelijkheden er zijn om de toegankelijkheid en vindbaarheid van de informatie zo effectief mogelijk te realiseren. Een goede vindbaarheid bespaart immers vele uren arbeidstijd en voorkomt incomplete dossiers. Traditionele instrumenten als taxonomieën, thesauri en autorisatielijsten bewijzen daarbij nog dagelijks hun waarde en de technische ontwikkelingen hebben de mogelijkheden uiteraard verruimd: automatische indexering en klassering, ontologieën en hyperlinking zijn waardevolle aanvullingen.

In dit boek behandelen we belangrijke methoden en technieken om informatie (documenten) van een organisatie vindbaar te maken. De theorie van de toegankelijkheidsleer wordt vanaf de basis behandeld en aan de hand van vele voorbeelden komen technieken en instrumenten als taxonomie, thesaurus, ontologie, zoekmachine en classificatie aan de orde, inclusief stappenplannen om hier zelf mee aan de slag te gaan.

Omdat SharePoint een veelgebruikt platform is voor het beheren en delen van documenten, besteden we een apart hoofdstuk aan de wijze waarop documenten binnen SharePoint zo goed mogelijk vindbaar kunnen worden gemaakt.

De hoofdstukken worden afgewisseld met kaderteksten waarin specifiek wordt ingegaan op gerelateerde onderwerpen als XML, machine learning en cardsorting.

Iedereen die in de praktijk betrokken is bij de implementatie van een informatiesysteem of in opleiding is tot informatieprofessional kan putten uit de uitgebreide beschrijvingen en handvatten die dit werk biedt. Omdat studenten een deel van de doelgroep vormen, is dit werk als open textbook onder Creative Commons licentie beschikbaar. Een gratis download is te vinden op www.udoc.nl.

Prijs

€15.00(incl. btw)

Levertijd

2 tot 3 werkdagen

Aantal

Hou mij op de hoogte!

Product specificaties:

Titel Maak het vindbaar
Ondertitel op schijven, sites en sharepoint
Auteur J. van Aalten, P. Becker, M. van der Linden, E. Sieverts
ISBN-13 9789492388001
Jaar van uitgave 2017
Druk 1
Uitgever Udoc Publishing System B.V.
Bindwijze Paperback
Aantal pagina's 329
Taal NL
Afmetingen 170 x 240 x 19 mm
Gewicht 581 gram
Boekhandelskorting Ja • Maak een boekhandelsaccount