Onze klantenservice is geopend op werkdagen van 09:00 tot 17:30 Inloggen

De vloeibare samenleving

Peter Hagedoorn

Dit boek heeft nog geen recensies ontvangen.

Beschrijving:

In slechts enkele decennia zijn 'de economie' en 'de samenleving' gedigitaliseerd. Elke burger kan op ieder moment weten wat er (waar ook ter wereld) gebeurt en is 24/7 'mobiel'. Dit alles heeft enorme effecten op de manier waarop samenlevingen functioneren. Niet langer is de fysieke wereld van alle dag (de bakker, de boer) de belangrijkste wijze van het bestaan, maar is de digitale wereld feitelijke de wereld waarin steeds meer mensen letterlijk werken en deels leven.

Er komt als het ware een digitale laag over de klassieke wereld heen, die alles met alles verbindt en daardoor tevens 'kortsluitingen' creëert in de klassieke manier van leven. Die digitale wereld behoort, net als de klassieke samenleving, bestuurd en geregeerd te worden want anders kunnen de gevolgen voor de samenleving zeer groot en wellicht desastreus zijn.

In dit boek maakt de auteur duidelijk dat klassieke 'oplossingen' niet werken voor de digitaliserende samenleving en dat deze daarom een eigen bestuurlijke ordening moet krijgen, die anders zal zijn dan de klassieke politieke structuren. Het wordt tijd dat politici en beleidsmakers gaan werken aan andere bestuurlijke modellen voor deze nieuwe samenleving.

Over de auteur
Peter Hagedoorn (1945) is opgeleid als natuurkundig ingenieur en heeft een loopbaan gevolgd waarbij hij afwisselend heeft gewerkt voor de publieke sector en het bedrijfsleven. Zo werkte hij bij Shell, het Ministerie van Economische Zaken, Bull-Nederland, RAET, Hagemeyer en Océ. Daarnaast was hij de eerste voorzitter van het CIO-Platform Nederland, in welke hoedanigheid hij tevens in de Board zat van de European CIO Association. Later werd hij benoemd tot Secretaris-Generaal van deze organisatie.

Prijs

€23.95(incl. btw)

Levertijd

2 tot 3 werkdagen

Aantal

Hou mij op de hoogte!

Product specificaties:

Titel De vloeibare samenleving
Ondertitel hoe digitalisering en globalisering de wereld veranderen
Auteur Peter Hagedoorn
ISBN-13 9789492221742
Jaar van uitgave 2017
Druk 1
Uitgever Futuro Uitgevers
Bindwijze Paperback
Aantal pagina's 160
Taal NL
Afmetingen 150 x 230 x 10 mm
Gewicht 203 gram
Boekhandelskorting Nee