Per 31 mei gaan onze activiteiten over naar boekenroute.nl. Bedankt voor uw vertrouwen en nog veel lees plezier!
Onze klantenservice is nu geopend. Bel ons via 075 - 655 43 62. Inloggen

Kapitein Dick Tator

Ben Kamphuis

Dit boek heeft nog geen recensies ontvangen.

Beschrijving:

Beeldverhaal inclusief historisch dossier.
De val van de Berlijnse Muur luidt niet alleen het einde van de Koude Oorlog in, maar ook het einde van de dienstplicht. Tot dan zijn dienstplichtige militairen de hoeksteen van het leger. Binnen een paar jaar is het voorbij: de Sovjet-Unie stort in, de dienstplicht verdwijnt, internet en de kennissamenleving beginnen aan een massale opmars. De 21e eeuw gaat van start.

Dit album is meer dan een strip want het geeft een indruk van het dagelijkse leven van dienstplichtigen op de kazerne. Met de Koude Oorlog als achtergrond heeft compagniescommandant kapitein Tator te maken met mondige manschappen op bivak, tijdens marsen, op oefening in Duitsland, tijdens het bewaken van kernwapens en op rapport voor zijn bureau. Allemaal verleden tijd, want krijgsmacht en samenleving zijn na de jaren tachtig ingrijpend veranderd.

Wat geen verleden tijd is, zijn veel van de actuele zaken van toen die nog steeds spelen. De moeizame internationale strijd voor vrede, de dreiging van kernwapens, het gebruik van gifgas, vreemdelingen-haat. Door middel van dossiers en terugblikken trekt dit album de lijn door naar het heden. Wat is er in al die jaren veranderd? Door de combinatie van strip en dossier is Kapitein Dick Tator een treffend tijdsbeeld met actuele gespreksstof voor de wereld van nu.

Prijs

€15.00(incl. btw)

Levertijd

2 tot 3 werkdagen

Aantal

Hou mij op de hoogte!

Product specificaties:

Titel Kapitein Dick Tator
Ondertitel de jaren tachtig: het einde van een tijdperk
Auteur Ben Kamphuis
ISBN-13 9789491593352
Jaar van uitgave 2017
Druk 1
Uitgever Uitgeverij Hum!
Bindwijze Paperback
Aantal pagina's 128
Taal NL
Afmetingen 210 x 277 x 8 mm
Gewicht 457 gram
Boekhandelskorting Nee