Per 31 mei gaan onze activiteiten over naar boekenroute.nl. Bedankt voor uw vertrouwen en nog veel lees plezier!
Onze klantenservice is nu geopend. Bel ons via 075 - 655 43 62. Inloggen

De competente pleegouder

Gerda Doelman

Dit boek heeft nog geen recensies ontvangen.
U kunt dit boek personaliseren.

Beschrijving:

Pleegouder zijn is een mooi `vak. Maar wat motiveert je om pleegouder te zijn? Je wilt een kind dat in de verdrukking is geraakt in het eigen gezin grootbrengen. De praktijk van alledag stelt je echter steeds voor kwesties die nieuw voor je zijn. Goede ondersteuning is daarbij belangrijk maar ook om competent te zijn.

Ervaren pleegouders zijn deskundigen die vaak zelf het beste weten hoe ze situaties moeten aanpakken. Dit boek stimuleert om deskundig te worden en geeft veel tips en handreikingen om te leren van eigen ervaringen. Met deze aanpak ga je gericht kijken naar je eigen ervaringen en word je bewust van eigen manier van denken, voelen en handelen in sociale situaties. Daarmee leer je van je eigen ervaringen en wordt je sterker in de rol als pleegouder.
De thema’s in het boek cirkelen rondom het omgaan met anderen en met jezelf in verschillende situaties in de pleegzorg. Jouw eigen verhaal daarin is het belangrijkste, omdat het om je zelf gaat als ouder, die er voor het kind is.

De auteur is zelf pleegouder geweest. Momenteel is zijn betrokken bij Pleegoudersupport Zeeland. Ze begeleidt daarbij onder andere een gespreksgroep van pleeggrootouders.
Ze heeft op alle niveaus in het beroepsonderwijs gewerkt. Door deze loopbaan, de studie onderwijskunde en opleiding supervisiekunde is ze op het spoor van ervaringsleren gekomen. Heeft daar diverse boeken over geschreven.

Door haar activiteiten in onderwijs, jeugdwerk en als erkend supervisor heeft ze veel geleerd van pleegouders, studenten in het MBO en HBO en mijn super-visanten.

Prijs

€24.50(incl. btw)

Levertijd

2 tot 3 werkdagen

Aantal

Hou mij op de hoogte!

Product specificaties:

Titel De competente pleegouder
Ondertitel aan de slag met eigen ervaringen
Auteur Gerda Doelman
ISBN-13 9789491591136
Jaar van uitgave 2018
Druk 1
Uitgever Conferent uitgeverij
Bindwijze Paperback
Aantal pagina's 208
Taal NL
Afmetingen 150 x 235 x 18 mm
Gewicht 340 gram
Boekhandelskorting Ja • Maak een boekhandelsaccount