Onze klantenservice is geopend op werkdagen van 09:00 tot 17:30 Inloggen

Afghanistan

Jan Rijsdijk

Dit boek heeft nog geen recensies ontvangen.
U kunt dit boek personaliseren.

Beschrijving:

Jan G. Rijsdijk, geboren in 1935 te Den Haag vertrok veertien dagen nadat hij in 1960 in het huwelijk was getreden met Mieke Klumper, samen met haar, naar Afghanistan. Een land dat in Nederland nog volkomen onbekend was.
De auteur was twee jaar daarvoor afgestudeerd als Geodetisch Ingenieur/ Luchtkartering (Onder studenten bekend als de Rimboerichting) aan de Technische Hogeschool in Delft en werd voor de Wereld Voedsel Organisatie (F.A.O.) van de Verenigde Naties naar Afghanistan uitgezon-den.
De missie was bedoeld om met een team van deskundigen de mogelijk-heden te onderzoeken van het bouwen van stuwdammen voor irrigatie en opwekking van energie. Het echtpaar werd in 1961 verblijd met de ge-boorte van een dochter. Dit boek wil een beeld geven van het leven van een Nederlands gezin in de jaren zestig in Afghanistan, waarvan de echt-genoot voor langere periodes in onherbergzame streken van het land karteringswerkzaamheden verrichtte, terwijl het gezin achterbleef in de hoofdstad Kaboel. Het gezin verbleef drie jaar in Afghanistan en woonde daarna achtereenvolgens in Nigeria, Ghana en Tanzania in dienst van de F.A.O.
In 1967 ging het gezin definitief terug naar Nederland. Van 1967 tot 1972 werkte de auteur bij het ITC (International Training Centre for Aerial Surveys and Earth Sciences) in Enschede, als Wetenschappelijk Hoofd-medewerker. Van 1972 tot 1979, het echtpaar had toen vier kinderen, studeerde hij Geneeskunde aan de Katholieke Universiteit van Nijmegen, en was daarna werkzaam in Nederland als huisarts/verpleeghuisarts.

Prijs

€12.95(incl. btw)

Levertijd

1-2 werkdagen

Aantal

Hou mij op de hoogte!

Product specificaties:

Titel Afghanistan
Ondertitel nog slechts een herinnering
Auteur Jan Rijsdijk
ISBN-13 9789491026331
Jaar van uitgave 2011
Druk 1
Uitgever JAN G. RIJSDIJK
Bindwijze Paperback
Aantal pagina's 145
Taal NL
Afmetingen 148 x 210 x 12 mm
Gewicht 233 gram
Boekhandelskorting Ja • Maak een boekhandelsaccount