Per 31 mei gaan onze activiteiten over naar boekenroute.nl. Bedankt voor uw vertrouwen en nog veel lees plezier!
Onze klantenservice is nu geopend. Bel ons via 075 - 655 43 62. Inloggen

De Thuiswedstrijd

Yoeri Kievits

Dit boek heeft nog geen recensies ontvangen.

Beschrijving:

In zijn derde boek vertelt Yoeri Kievits, een van de topmannen van de harde kern van Feyenoord, over het dagelijks leven van de mannen dat zo diep geworteld is in die typische Rotterdamse scene.
Yoeri Kievits schrijft over de vele hooligancodes - hoe kom je erbij, hoe behoud je je plek en hoe bouw je status op binnen de groep. Hij onthult hoe de hooligans onder elkaar en met hun vrouwen en hun familie leven. Dit zet de verhoudingen regelmatig op scherp.
Ook is er de verwevenheid met andere groeperingen in de Rotterdamse boven- en onderwereld. Zo is de harde kern, soms samen met de motorgangs, actief betrokken bij de veiligheid rond party's, festivals en horeca in de regio. Vaak werken ze daarbij nauw samen met de gevestigde orde. De politiek van de straat en de politiek van het gemeentehuis blijken dan soms wonderwel samen te gaan.
Een apart verhaal vormt de zeer gespannen relatie van de hooligans met de Rotterdamse burgervader Aboutaleb. In zijn boek onthult Yoeri Kievits zaken die niet eerder openbaar werden gemaakt en die de andere kant van de medaille tonen. De pers luistert immers vaak veel te braaf naar de PR-afdeling van de Rotterdamse gemeente.
Ontsnappen uit de harde kern is moeilijk. Vaak niet door sociale dwang, maar ook door de verslaving die het brengt: verslaafd aan geweld, spanning, maar bovenal verslaafd aan elkaar. Dat maakt de hooligans zo verdomd interessant voor jongeren, media, politici en de leken onder ons.
Lees het allemaal in het nieuwe boek van Yoeri Kievits: De thuiswedstrijd.

Prijs

€19.95(incl. btw)

Levertijd

Tijdelijk uitverkocht

Hou mij op de hoogte!

Product specificaties:

Titel De Thuiswedstrijd
Ondertitel de mannen, de club en hun stad
Auteur Yoeri Kievits
ISBN-13 9789089754509
Jaar van uitgave 2014
Druk 1
Uitgever Just Publishers
Bindwijze Paperback
Aantal pagina's 256
Taal NL
Afmetingen 134 x 211 x 25 mm
Gewicht 401 gram
Boekhandelskorting Nee