Per 31 mei gaan onze activiteiten over naar boekenroute.nl. Bedankt voor uw vertrouwen en nog veel lees plezier!
Onze klantenservice is geopend op werkdagen van 09:00 tot 17:30 Inloggen

Koninkrijk Konkelfoes

G.W. Kuijk

Dit boek heeft nog geen recensies ontvangen.

Beschrijving:

G.W. Kuijk is geboren op donderdag, 29 september 1927 in Deventer. Het eerste boek in het Deventers dat van hem verscheen, was: “Een Dèventer Jonge in Oorlogstied”. Hierin beschrijft hij hoe hij als HBS-leerling de oorlog doorgerold is. Dit boek verscheen in 1990. Hij was toen meteen bekend als de Deventer dialectschrijver. Ook de grammatica interesseerde hem en hij schreef een journalistieke grammatica: “Grammatica van het Dèventer Dialect”, dat in 1993 verscheen. Feitelijk kan dat als een proefschrift aangemerkt worden. Al zijn boeken zijn uitverkocht.

Nu schrijft Gerrit E-boeken, die vrij voor iedereen toegankelijk zijn op www.gwkuijk.nl

Daaronder is tevens “Koninkrijk Konkelfoes”, waarvan het eerste deel nu verschijnt in druk. Het is geschreven in het Nederlands. De naam ‘konkelfoes’ is gekozen vanwege het gekonkel, het achterbakse gedoe, het stiekeme onderuithalen van mensen, wat allemaal in politiek, godsdiensten, arbeidsverhoudingen, gezondheids- en andere zorg en ga zo maar door plaatsvindt. In de verhalen wordt ook veel ruimte gegeven aan wie daar niet aan mee doen. Veel dialogen zijn in het Dèventers geschreven.

Op ‘internet’ hebben de verhalen van Gerrit inmiddels ver over de twintigduizend bezoeken van belangstellenden gehad, vandaar deze uitgave van het eerste deel.

Alle gebeurtenissen, historisch juist, spelen zich in dit deel af onder het bewind van Koningin Juliana. De gebeurtenissen in het tweede deel spelen mede onder Koningin Beatrix. Op ‘internet’ is intussen ook dat deel (deel 2) voltooid in het Dèventers. Begonnen is met deel 3, dat onder Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima speelt. Hopelijk gaat dat deel nog heel veel jaren door!

De schrijver wenst alle lezers heel veel leesplezier.

Prijs

€22.50(incl. btw)

Levertijd

1-2 werkdagen

Aantal

Hou mij op de hoogte!

Product specificaties:

Titel Koninkrijk Konkelfoes
Auteur G.W. Kuijk
ISBN-13 9789082085709
Jaar van uitgave 2013
Druk 1
Uitgever Uitgeverij Kuijk
Bindwijze Paperback
Aantal pagina's 368
Taal NL
Afmetingen 170 x 240 x 19 mm
Gewicht 872 gram
Boekhandelskorting Nee