Onze klantenservice is nu geopend. Bel ons via 075 - 655 43 62. Inloggen

Opkomst van het christendom in de Lage Landen

Siegwart Knijpenga

Dit boek heeft nog geen recensies ontvangen.
U kunt dit boek personaliseren.

Beschrijving:

Ontwikkelingen verlopen in golven. Dat geldt ook voor de opkomst van het christendom in de Lage Landen. Hiervan zien we de eerste golf in de zevende en achtste eeuw. Gedurende die tijd ontmoetten een zevental religieuze stromingen elkaar in Vlaanderen en Nederland. Uit dat spanningsveld en de onderlinge wisselwerking vormden zich de eerste christelijk kernen.
Deze ontstaansgeschiedenis lijkt ons taalgebied op het lijf geschreven te zijn. Openheid naar buiten en vaardigheid in ontmoeten zijn hier te lande sterke kwaliteiten. In de achtste en negende eeuw verschijnen er bovendien eerste sporen van de Nederlandse taal. Staan we hiermee in deze eeuwen aan de oorsprong van de Vlaams-Nederlandse cultuur?
Naar dit laatste heeft de auteur gezocht. Hij ziet het huidige christendom weliswaar in een golfdal terechtkomen maar daarbij ook in de aanzet naar een nieuwe opgaande beweging. Hij schreef dit boek met de vraag: welke oorsprongswaarden van toen kunnen ons nu opnieuw inspireren?

Siegwart Knijpenga (1935) groeide tot zijn twaalfde jaar op in Rotterdam. Daarna volgde hij het bovenbouwonderwijs van de Haagse Vrije School. Tijdens zijn militaire dienst koos hij voor de studie aan het seminarie van de Christengemeenschap in Stuttgart (Duitsland). Als gemeentegeestelijke werkte hij in Hamburg (1962-1965), Zeist (1965-1986) en Amsterdam (1986-2001). Vanaf 2007 is hij in Alkmaar werkzaam. Vaan 2001 tot 2007 was hij bewindsdrager voor Nederland en Vlaanderen.
Vanaf zijn veertigste jaar ontstond de behoefte aan een zelfstandiger doorwerking van de religieuze inhouden. De resultaten hiervan vonden onder andere hun neerslag in zijn publicaties.
Hij is getrouwd en heeft met zijn vrouw Katarina vier kinderen en zeven kleinkinderen.

Prijs

€19.50(incl. btw)

Levertijd

2 tot 3 werkdagen

Aantal

Hou mij op de hoogte!

Product specificaties:

Titel Opkomst van het christendom in de Lage Landen
Ondertitel impulsen voor nu?
Auteur Siegwart Knijpenga
ISBN-13 9789081679916
Jaar van uitgave 2011
Druk 1
Uitgever Vrije Uitgevers, De
Bindwijze Paperback
Aantal pagina's 182
Taal NL
Afmetingen 135 x 210 x 15 mm
Gewicht 258 gram
Boekhandelskorting Ja • Maak een boekhandelsaccount