Onze klantenservice is geopend op werkdagen van 09:00 tot 17:30 Inloggen

Theo Bee

Lev Bont

Dit boek heeft nog geen recensies ontvangen.

Beschrijving:

In deze roman volgen we de omzwervingen van Theo Bee, die eind jaren zestig na een traumatische jeugd op 16-jarige leeftijd het ouderlijk huis verlaat. Hij trekt door de States waar Vietnam woedt en het land in tweeën heeft gespleten. Hij raakt zwaar verslaafd aan de speed en doorstaat ernstige ontwenningsverschijnselen. Geweld, verkrachting en beroving kruisen zijn pad. Hij bereist het hele land: New York, Denver, Texas, San Francisco, de verlaten prairies, de onmetelijke wouden en de schitterende bergen. Hij kookt er zijn potje, strikt zijn konijntje en gaat op zoek naar werk als ie weer eens platzak is. Hij ondervindt aan den lijve dat het racisme nog bijna overal welig tiert.

Met de duim zijn neus achterna. Niet alleen door de Verenigde Staten, maar ook door Marokko, Griekenland en met name de Balkan. En ja, overal vrouwen natuurlijk, de ene opwindende en soms bizarre relatie na de andere. Maar zijn verwonde geest maakt daar telkens een eind aan. Met 'Theo Bee' schetst de auteur een bijzonder tijdsbeeld van de seventies met zijn seks, drugs en rock-'n-roll die in sommige opzichten net zo kleinburgerlijk waren als de maatschappij waartegen hij zich keerde.

Lev Bont is schrijver en neerlandicus. Hij kan worden getypeerd als een globetrotter: Afrika, Amerika, Canada, de Balkan, Griekenland, Duitsland en Spanje. Hij reisde zowel liftend, per auto, met het vliegtuig en de boot. Meestal met zijn hond, hoofdzakelijk in the middle of nowhere. Op 18-jarige leeftijd won hij een landelijke toneelprijs. Het stuk Dag in Dag uit was ook op tv te zien. De literaire afdeling van de KRO zond hoorspelen van hem uit, waaronder de Mensentuin. Theo Bee is zijn eerste, deels autobiografische roman.

Deze roman is geïllustreerd met tekeningen van Rob Vegter.

Prijs

€16.95(incl. btw)

Levertijd

Tijdelijk uitverkocht

Hou mij op de hoogte!

Product specificaties:

Titel Theo Bee
Auteur Lev Bont
ISBN-13 9789078840329
Jaar van uitgave 2012
Druk 1
Uitgever PMA
Bindwijze Paperback
Aantal pagina's 400
Taal NL
Afmetingen 134 x 216 x 33 mm
Gewicht 493 gram
Boekhandelskorting Nee